Referenciák - Irodaház

Helység: Heidelber

A kadálymentes épület tervezése: BEC Blum Energieconsulting, Neckargemünd

Kivitelezés: euromicron solutions, Ettlingen

SRH (Stiftung Rehabilitation Heidelberg) Holding, különleges követelményeket támasztott az akadály mentes épülettel szemben. Az épületnek mozgás- és látássérültek számára, egyaránt probléma mentesen megközelíthetőnek kellett lennie. A látogatót a főbejáratnál egy szabadon álló Siedle Steel oszlop fogadja. Az integrált kommunikációs terminál már messziről felismerhető, miért is van ott: A terminál érintő képernyője szolgál a kezelésre.

Siedle a tolókocsival közlekedők számára integrálta a második kommunikációs terminált az oszlopba. Az eronimikus elhelyezésnek köszönhetően, ülő helyzetből is kényelmesen kezelhető a rendszer. Érintésre alfabetikus sorrendben, megjelennek a dolgozók nevei. Egy érintés a névre, s már aktivizálva is van a hívás, melyet optikailag és akusztikusan egyaránt jelez a rendszer. Hívógomb, hangszóró modul, és az érintésmentes kártyaolvasó elhelyezése olyan, hogy mind álló személy, mind mozgássérült személy számáre kényelmesen elérthető.

Vakok és gyengén látók számára Siedle egy Braille-írással ellátott, nagy felületű hívógombot integrált a kommunikációs oszlopba.

Siedle a mellékbejáratoknál, első sorban, a karcsú kommunikációs oszlop funkcióra koncentrált. Egy LCD hívó modul mutatja a dolgozók listáját; a nyilakkal jelölt gombok segítségével lehet előre ill.hátra lapozni a listában. A nagy felületű nyomógombbal közvetlen hívás kezdeményezhető, míg egy érintés mentes kártyaolvasó gondoskodik a dolgozók azonosításáról. Siedle Steel rendszer a magasságával, egyediségével nagyon jól alkalmazkodik a mozgáskorlátozott személyek igényeihez.